Bemutatkozás fodrászok

Bemutatkozás Fodrászok

 

A mosonmagyaróvári születésű Gyergyovits Zsolt mesterfodrász, a Gyergyovits Hajszalon alapítója és vezetője 1996-ban végzett a győri Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskolában. Gyakorlati idejét szülővárosában, illetve Budapesten töltötte, majd mestervizsgát a kisalföldi megyeszékhelyen tett. Sikeres pályáját a Schwarzkopf cég oktatócsapat szárnyai alatt kezdte meg. Sokat köszönhet mestereinek, Szivropolusz Tibor és Oravesz Mihály akkori vezető fodrászoknak. A profi szalonmunkák mellett az oktatást és a színpadi show megjelenéseket is elsajátíthatta a hazai mesterektől. A külföldi tanulmányutak meghatározzák szakmai fejlődését, ott ismerkedik a hajvágó-akadémiák legújabb módszereivel. A környezettudatos gondolkodást az egyénen keresztül közelíti meg, vallja, ha külsőnkben megújulunk, belsőnkben, közérzetünkben is harmonikusak leszünk.

Gyergyovits Zsolt 23 éve hódol szenvedélyének, a fodrászatnak. A szakember iskoláját és gyakorlati éveit is a megyében, illetve a fővárosban töltötte. Több külföldi tanulmányúton vett részt, Bologna és Párizs után, Londonba évről évre visszatér. „A szépségipar folyamatosan változik, ha szeretnénk követni az aktuális trendeket, nem ülhetünk a babérjainkon. Mi is érzékeljük, vendégeink egyre céltudatosabbak, tudják mit akarnak, az igényeiket próbáljuk a legmagasabb színvonalon kiszolgálni” – kezdi a mesterfodrász. Folyamatosan képzi magát, szakmai fórumokon, szemináriumokon vesz részt, rendszeresen Londonba utazik, hogy ott ismerkedjék a nemzetközi trendekkel, köztük a Vidal Sassoon iskola módszereivel. Az inspiráció mellett azt vizsgálja, a világ stílusirányzatai miképp ültethetőek át a hazai gyakorlatba: innováció, tudásátadás, környezettudatosság, ezek mentén építette fel karrierjét és vállalkozását.

Szülővárosában, Mosonmagyaróváron 1998-ban nyitotta meg első hajszalonját. Többszöri költözés, majd átépítés után most már egy nyolcvan négyzetméteres üzletben várja vendégeit. Azzal a küldetéstudattal működteti vállalkozását, illetve az azóta megalapított akadémiáját, hogy az itthon és külföldön megszerzett tudását helyben kamatoztassa, a jelentkezőknek folyamatosan tart szakmai képzéseket, fodrászoknak bemutatókat, illetve továbbképzéseket. A feng shui elvek alapján berendezett szalon maga a nyugalom szigete, a harmóniát tükrözi. Belépve úgy érezzük, a legjobb helyen tölthetjük megérdemelt énidőnket, helyükre kerülnek a hétköznapi élet gondjai. Zsolt és csapata jó érzékkel talált rá a klasszikus zene legnagyobb mesterműveire, Mozart, Bach vagy épp Vivaldi halhatatlan muzsikájára alkotni – nos, ez egy zeneterápiával is felér! „Igyekszem összhangot kialakítani a vendégeimmel, ha külsőnkben megújulunk, tulajdonképpen újjászületünk, ezáltal belső békénk is helyreáll. Arra törekszünk, hogy a vendég a legmesszebbmenőkig elégedett legyen szolgáltatásainkkal, mert akkor magabiztos lesz, és az ehhez párosuló határozott fellépés egyenes út a biztos sikerhez” – vallja Gyergyovits Zsolt.

A környezetvédelem fontosságát az egyénre gyakorolt hatásában látja, így elsősorban ezen keresztül közelíti meg századunk legnagyobb kihívását. „Ha harmóniában élünk önmagunkkal, az kihat a környezetünkre is. Szolgáltatásaink része a reiki, a kézrátételes regenerálás, amely a testet, lelket, szellemet egyaránt erősíti. Mindennapjaink során rengeteg külső, káros sugárzás, elektroszmog ér bennünket, e jótékony módszer segítségével vendégünk energiatestét, leginkább a fején keresztül reiki energiával megtisztítjuk, ami elvezeti a tisztább gondolkodáshoz, ezáltal stresszmentessé, nyugodtabbá válik. A módszernek emellett fájdalomcsillapító hatása is van.”
A szalon fodrászati termékei a lehetőségekhez mérten ammónia- és parabénmentesek, biokozmetikumokat használnak festéskor és színezéskor is. „Ezekkel nem roncsoljuk, hanem építjük a hajat, mely élettel, fénnyel telik meg. Az mindenki számára egyértelmű, ahogy bőrünk, úgy hajszálaink is felvevő felületet képeznek, ezen termékekkel elkerülhetjük, hogy még több méreganyag szívódjon fel a testben.” A környezetvédelemért a nagy kiszerelésű hajápolók használatával tesznek, melyek nem csak magasabb minőséget képviselnek, de hatékonyabbak is, kevesebb fogy belőlük, így csökken a műanyag-felhasználás is. Egy szépségszalonban érthető módon rengeteg vizet használnak. Az üzlet csapjaiba szerelt szűrőkkel a vízfelhasználást is szabályozzák.

„Törölközőink, beterítő kendőink olyan anyagokból készülnek, melyeket könnyen lehet fertőtleníteni, ez fő szempont a fodrászatban, nem beszélve arról, hogy ezen textíliák sokkal kellemesebb érzetet keltenek a bőrön, mint a műanyagból készült termékek.”

Gyergyovits Zsolt a szépítés, szalonvezetés, az oktatás mellett több, mint húsz éve tanfolyamokon, előadásokon és szakmai bemutatókon, illetve hazai és nemzetközi színpadi produkciókban, valamint hajshow-kban vesz részt. Dolgozott a Stella sztárcsapat tagjaként, képviselte a Moser céget egy hároméves projektben, illetve magyarként a Brelil fodrászkelléket gyártó vállalatot egy 2010-es horvátországi világtalálkozón. Állandó résztvevője volt a fővárosi Haj és Stílus Konty Show-nak, szintén Budapesten a Beuty kiállításon mutatta be A hajforma felszabadító ereje című önálló, kétnapos programját. Részt vett a Tökéletesen hajvágás világnapja alkalmából megrendezett fodrász-flashmobokon is. A győri Szakmák harmóniája című verseny zsűrijébe 2011-ben kapott meghívást.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara innováció és oktatás témában kiírt pályázatával elhozhatta a 3. helyezettnek járó Ikarosz díjat. A megyei kamarai rendezvényen. a Nők a gazdaságban ma és itt című programon üzleti stílus tanácsadásaival segítette a hölgyeket. A Gyergyovits Hajszalon 2017-ben elnyerte a megyei kamara által ajánlott vállalkozás címet.

Szerző: Farkas Mónika
(Kisalföldi Gazdasági Exkluzív 2020)

 

A Hajformád:

1.A megjelenést,első benyomást meghatározza

2.A tudat-szellem területe erősítője 

3.Test-lélek szellem kiváló harmonizálója,fenntartója felettes énhez (Isteni részedhez emel) mindenen átsegít,erősít

 

Legyen hajformáddal könnyedén kezelhető

felszabadult megújult küllemed!